Meehelpen

Wil je meehelpen? Heel tof!

Wil je meehelpen om kinderen een onvergetelijke week te geven? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die willen helpen met begeleiden, opbouw, afbouw, catering of animatie.

Timmerdorp Groningen draait op de kracht van meer dan 150 vrijwilligers, anders was deze onvergetelijke week nooit mogelijk. Dus heb je zin om je handen uit de mouwen te steken, te koken, te knutselen, te begeleiden of iets anders? Doe dan mee, zoals vele anderen.

Aanmelden

Aanmelden als medewerker kan HIER

Wat zoeken we?

We zoeken niet alleen mensen voor de timmerdagen zelf, maar ook voor de opbouw en afbouw en de organisatie vooraf. De kinderen zijn 4 dagen aanwezig, maar de grote mensen zijn ook voor en na die dagen nog flink actief om alles op te bouwen en weer op te ruimen. Ook daar maken we een feestje van!

Heb je zelf een idee voor een leuke activiteit, materiaal, catering of een andere toevoeging waar kinderen blij van zouden kunnen worden? Dan horen we graag van je! Timmerdorp wordt extra leuk van activiteiten, spellen, cultuur en educatie.

Als je iets wilt bijdragen, dan is je suggestie meer dan welkom!

OPBOUWEN/ AFBOUWEN

Opbouwers maandag
Voor de opbouw hebben we veel mensen nodig, we zetten op maandag alles al klaar zodat er dinsdag direct van start gegaan kan worden met timmeren! Zaken die dan opgebouwd worden zijn: houtuitgiftepunt, knutselschuur, pallets goed bereikbaar, werkplaats inrichten, vergunningenuitgiftepunt, spijkeruitgiftepunt, toegangspoort, podia, eethoek vrijwilligers, toegangsroutes, fietsenstalling enzovoort.

Afbouwers zaterdag
Voor de afbouw op zaterdag na Timmerdorp hebben we ook veel mensen nodig, hoe meer mensen hoe minder werk! Op zaterdag willen we alles helemaal schoon en opgeruimd achterlaten. Wil je even je drukke (werk)week van je af zetten door op te ruimen en kan je door de week niet helpen, we komen standaard mensen te kort! Er is opvang geregeld voor kinderen, dus die kunnen gewoon meekomen.

KINDEREN BEGELEIDEN BIJ BOUWEN

Wijkbegeleiders
Als wijkbegeleider zorg je ervoor dat de kinderen veilig timmeren en op een leuke manier met elkaar om (blijven) gaan. Soms help je ze een handje, op wat voor manier dan ook. Jij bent hun eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat als er calamiteiten zijn dit direct wordt doorgegeven aan de coördinatie. Naast een goede sfeer bepaal jij wanneer en spijkers en hout gehaald kan worden, een leuke afwisselende functie!

Bouwvergunningen
Voordat de kinderen een verdieping op hun hut mogen bouwen, zorg je ervoor dat de kinderen een bouwvergunning krijgen. Je ziet allerlei hutten verspreid door de wijken; beoordeelt of alles stevig genoeg is om daar nog iets bovenop te bouwen. Enig bouwkundig inzicht is erg handig.

RANDPROGRAMMA

Knutselschuur
Bij deze functie laat je kinderen hun hut pimpen, of je zorgt ervoor dat de kinderen die eventueel niet meer willen timmeren op dat moment kunnen tekenen of iets anders kunnen doen. Tevens zorg je er de laatste dage voor dat de verf die gebruikt wordt voor de hutten wordt uitgegeven vanuit de knutselschuur.

Uitgiftepunten
Op een aantal punten worden materialen uitgegeven aan de kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld de spijkeruitgifte, houtuitgifte en verfuitgifte. Je denkt mee en helpt kinderen bij het zoeken naar bepaalde materialen. Je let op veiligheid en verantwoord gebruik van de materialen.

Technische ondersteuning
Bij de technische ondersteuning lever je een bijdrage aan: houtuitgifte, spijkeruitgifte, hand-en-spandiensten, opruimen/veiligheid, zagerij, spijkers trekken uit gebruikt hout, bewaken en uitgifte bult sloophout, stapels pallets omwerpen, reparatie werkzaamheden, schoonhouden buitenterrein, sjouw werkzaamheden, (op)bouwen van benodigde objecten, technische ondersteuning workshops, bijspringen bouwvergunningen, invallen in wijkteams. Dus heb je twee rechterhanden, kom je dan helpen als technische ondersteuner?

Algemene ondersteuning
Als algemene ondersteuning lever je een bijdrage aan: bibliotheek, catering, chill out, Wolkenfabriek, dorpsspel, Hoendiep, begeleiding workshops, verfuitgifte, zwembad, courant, pleinwacht, wc’s schoonmaken, boodschappen (runner), aankleding, opruimen eethoek, opruimen en veiligheid algemeen, invallen in wijkteams, kliko’s in containers, inval animatieteam/ knutselschuur en dorpsspel en andere hand en spandiensten die op dat moment nodig zijn. Een erg afwisselende functie dus!

ANIMATIE

Animatieteam
Als lid van het animatieteam zorg je ervoor dat de kinderen zich vermaken tijdens de pauzes zodat de andere vrijwilligers kunnen eten. Je bedenkt spelletjes die de kinderen kunnen doen in die tijd. Ook zorg je ervoor dat de kinderen, niet het dorp ingaan tijdens de pauze. Naast dat jullie zorgen voor vermaak tijdens de pauzes zijn jullie workshopbegeleiders. De meeste workshops worden woensdag en donderdag gegeven. Op vrijdag is er een toenemende behoefte aan sport en spelactiviteiten.

Timmerdorp Thema, Kinderraad, Dorpsspel
Om het thema van het timmerdorp tot leven te laten komen bij de kinderen worden er allerlei groepsvormende creatieve spel- en leeractiviteiten aangeboden. We zoeken creatieve teamleden die gekke, leuke, aansprekende en aansluitende projecten verzinnen, voorbereiden en uitvoeren waar vrijwilligers en kinderen aan mee kunnen werken. Dat kan bijvoorbeeld een opdracht tot het bouwen van bruggen zijn, het aankleden van het dorpsplein, organiseren van een ruilmarkt; er is heel veel mogelijk en veel ruimte voor eigen inbreng! Je werkt samen met het animatieteam. Let op: we verwachten dat je in de aanloop (juni, juli) en voorbereidingen (augustus) al enige tijd en energie besteedt aan het timmerdorp.

CATERING

Catering
De Wolkenfabriek verzorgt de catering voor de vrijwilligers deze dagen. Als lid van het cateringteam ondersteun je de Wolkenfabriek waar nodig, te denken valt aan: hulp in de keuken, pauzesnacks voorbereiden enzovoort.