TIMMERDORP FAQ

Hier beantwoorden we de veelgestelde vragen. Zit die van jou er niet bij? Neem dan even contact op met ons!

WANNEER IS TIMMERDORP 2018?

Timmerdorp 2018 is van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 augustus

WANNEER IS DE KAARTVERKOOP?

De kaartverkoop start op woensdag 27 juni om 7 uur ‘s ochtends

HOEVEEL KOST TIMMERDORP?

Een ticket voor Timmerdorp kost € 35,- per kind. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor Stadjerspashouders. Daarnaast moeten er per kind speciale veiligheidszooltjes van € 10,- per paar worden aangeschaft bij Spaak (Oude Boteringestraat 66, Groningen).

HOEVEEL KAARTEN KAN IK KOPEN?

Per persoon kun je in de webshop maximaal 2 tickets kopen. Dit doen we om te zorgen dat iedereen een kans krijgt om ook kaarten te kopen. Medewerkers die meerdere dagen als vrijwilliger helpen, krijgen (vooraf) toegang tot kaartverkoop, waarbij ook maximaal 2 tickets gekocht kunnen worden.

HOEVEEL KAARTEN ZIJN ER?

Timmerdorp is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Aan de eerste editie in 2014 deden zo’n 200 kinderen mee, inmiddels zitten we op 500 kinderen. We merken dat we als organisatie nu de grens bereiken. Timmerdorp is afhankelijk van talloze vrijwilligers (er werken in totaal bijna 200 mensen mee). Dit alles vergt veel tijd en energie. Daarom blijft het aantal kaarten dit jaar op 500.

IS ER WEER STADJERSPAS KORTING?

Jazeker! De Gemeente maakt het mogelijk dat Stadjerspashouders met korting een ticket kunnen kopen voor Timmerdorp. Hierover krijg je apart bericht van de gemeente als je een Stadjerspas hebt. Je hoeft dan ook niet in de ‘wachtrij’ bij de reguliere kaartverkoop.

KAN DE KAARTVERKOOP ANDERS?

Elk jaar krijgen we vragen of de kaartverkoop niet anders kan, verdelen, lijsten bij houden wie al geweest is, enzovoort. Wij hebben het hier als organisatie vaak over gehad, maar komen tot de conclusie dat het huidige systeem toch het meest eerlijke blijft. Er worden per persoon maximaal 2 tickets verkocht, en wie het eerst komt die het eerst maalt. Medewerkers krijgen sowieso toegang tot kaartverkoop, want zonder hen geen Timmerdorp. Dus wees op tijd, of help gewoon mee, net als de rest.

HOE LAAT START TIMMERDORP?

Kinderen worden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 8.45 op het terrein verwacht. LET OP: papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en andere begeleiders mogen op deze dagen nog NIET op het terrein komen (dat mag pas op de vrijdag).

HOE LAAT STOPT TIMMERDORP?

Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen de kinderen om 16 uur weer worden opgehaald. Op vrijdag is er van 15-17 uur feest waarbij iedereen mag komen kijken.

WAAR IS TIMMERDORP?

Timmerdorp wordt gehouden op het voormalig Suikerunieterrein. Het adres is Energieweg 10.

Met de fiets: Volg vanuit het centrum het Hoendiep naar de McDonalds. Steek over en fiets achter het benzinestation langs en blijf het Hoendiep volgen totdat je bij de fietsbrug bent. Aan de overkant van het water voorbij het grote gebouw en de fabriekspijp is het Timmerdorp.

Met de Auto: Vanaf Julianaplein de ringweg (N 370) richting Zuidhorn en neem de 2e afslag “Hoendiep”. Onder aan de afslag de 2e afslag van de rotonde.
Op het terrein van de voormalige Suikerunie doorrijden richting gebouw of fabriekspijp.

Openbaar vervoer: Buslijn 8 (stadsbus) of lijn 39 richting Surhuisterveen. Uitstappen bij halte: Hoendiep/Meubelboulevard. Ingang is dan bij Energieweg 10.
Er is bij de Energieweg 10 enkel een loop- en fietsbrug.

WAT NEEMT MIJN KIND MEE?

Ouders zorgen ervoor dat hun kind het volgende bij zich heeft:

  • Hamer, nijptang en eventueel een zaag voorzien van naam.
  • Kinderen dragen oude kleding of een overall, die vies mag worden.
  • Stevige dichte schoenen met veiligheidszooltjes (te koop voor 10 euro per paar bij Spaak en Gamma Groningen-Peizerweg).
  • Lunch, fruit en een beker voor overdag. Wij zorgen voor drinken en een middagsnack.
  • Indien nodig zonnebrandcrème, petjes, extra water of regenkleding.

IS ER ETEN EN DRINKEN?

Kinderen nemen hun eigen lunch en fruit mee van huis. Van Timmerdorp krijgen ze een snack en drinken in hun eigen beker.

WELKE KINDEREN DOEN MEE?

Basisschoolleerlingen van 7 t/m 12 jaar mogen meedoen aan Timmerdorp.

MIJN KIND IS BIJNA 7, KAN HIJ/ZIJ DAN TOCH MEEDOEN?

Van kinderen die bijna 7 zijn kunnen de ouders zelf het beste inschatten of ze het aankunnen. Bedenk wel dat het een intensieve week is, niet alleen fysiek maar ook sociaal (omgaan met oudere kinderen). In totaal zijn er 500 kinderen op het terrein, dat kan voor sommige jonge kinderen best overweldigend zijn.

HOE GAAT HET MET SLECHT WEER?

Met slecht weer gaat Timmerdorp gewoon door! De kids willen meestal niet stoppen. Wordt het echt te bont dan wordt er gekeken naar een alternatief programma. Zorg in dat geval wel voor passende (regen)kleding.

KAN IK KOMEN KIJKEN?

Timmerdorp is door de week alleen voor de kinderen en de medewerkers. Daar zijn we streng in, de kids kunnen heel goed alleen bouwen namelijk. Alleen op de vrijdag tijdens het feest zijn ouders, familie en vrienden welkom om het resultaat te komen bekijken. Dit is vrijdagmiddag vanaf 15 uur.

KAN IK HELPEN?

Jaaa! Timmerdorp kan niet zonder vrijwilligers! Daarom vragen we iedereen om via onderstaand formulier aan te geven wanneer je kunt komen helpen. Vrijwilligers krijgen elke dag een lunch en koffie/thee via Timmerdorp. We vragen om een minimale beschikbaarheid van twee dagen. Ook voor de afbouw op zaterdag hebben we veel mensen nodig. Er wordt op die dag gezorgd voor kinderopvang, lekker eten, drinken en een goede sfeer.

https://vrijwilligersplanner.software/index.php?r=subscribe%2Fform&hash=R3CtnGSauk7S2vKz

Ook donaties zijn van harte welkom. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld materiaal inkopen of extra activiteiten organiseren. Bij het kopen van een kaartje kun je ook een donatie doen in de webshop!

WAT KRIJG IK ALS VRIJWILLIGER?

Als vrijwilliger bij Timmerdorp krijg je vooral een hele mooie ervaring: met vele mensen samen Timmerdorp mogelijk maken is geweldig! Timmerdorp zorgt elke dag voor goed eten, drinken en een nazit aan het inde van de dag. De mooie ervaring is natuurlijk waar we het voor doen (en niet voor de kaartjes). Hoe meer dagen je helpt, hoe beter dit is voor Timmerdorp. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! Vrijwilligers die minstens twee dagen komen helpen hebben recht op een code die garantie biedt op maximaal twee tickets voor Timmerdorp. De tickets zijn niet gratis, maar blijven wel beschikbaar, ook als Timmerdorp uitverkocht is.

Meerdere dagen helpen = toegang tot kaartverkoop. Simpel toch?

IS ER OOK EEN WACHTLIJST?

Opgeven voor de wachtlijst kan sinds dit jaar. Dit biedt echter geen garantie op een ticket. Pas als er voldoende medewerkers zijn, en we nog onder het maximum aantal deelnemers blijven, kunnen er extra tickets worden verkocht. Hiervan wordt je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden als je je aanmeld voor de wachtlijst.

KAN IK OOK EEN ANDER KIND AANMELDEN?

Je kunt ook een kind anders dan je eigen kind aanmelden, van dit kind hebben we dan wel alle informatie (naam, adres, telefoonnummer ouders, allergie-informatie, medicijngebruik etc.) nodig. Deze informatie is erg belangrijk in verband met de veiligheid, dus zorg dat dit op orde is!