Eerste keer

Dit jaar wordt voor de eerste keer een Timmerdorp georganiseerd op het Suikerunie terrein in Groningen. Een geweldige industriële locatie waar tijdelijke bouw centraal staat de komende jaren. Van 12 tot en met 15 augustus gaan 250 kinderen er samen een tijdelijk dorp bouwen van hout en spijkers.

Op het Suikerunie terrein kunnen in de laatste week van de zomervakantie 250 kinderen komen timmeren, zagen en bouwen. Met elkaar bouwen ze in vier dagen een tijdelijk dorp van hout en spijkers. De week wordt feestelijk afgesloten met een ‘dorpsfeest’ op de laatste dag.

Het Timmerdorp wordt georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Om toegang te krijgen moet een bouwkaart bemachtigd worden. Deze kost €25,- en kan via de website van het Timmerdorp besteld worden. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt en op is op!

De organisatie heeft zich ten doel gesteld om jongeren meer buiten te laten spelen, beter samen te laten werken, te leren hoe ze moeten bouwen, en vertrouwen te geven in het eigen kunnen. Samen buiten een hut bouwen is de perfecte manier om interesse aan te boren voor techniek. Maar nog belangrijker: om onmisbare competenties en vaardigheden te ontwikkelen, zoals doorzettingsvermogen, samenwerking, creativiteit en bouwtechnisch inzicht.