Nieuwsarchief

Hier vind je alle nieuwsberichten van Timmerdorp Groningen.

Timmerdorp Gedicht 2016

Ook dit jaar schreef stadsdichter Kasper Peters weer een Timmerdorp Gedicht, genaamd “Timmerdorp Wolkenfabriek”

Lees snel verder…!

Lees verder...

Timmerdorp Lied

Wow, dit hadden we niet verwacht, een super professioneel Timmerdorplied!

Kijk snel mee, en leer de teksten alvast uit je hoofd voor tijdens Timmerdorp!

Bekijk het lied hier.

Met dank aan: StudioMON en Elise van der Willik en de meezingende kinderen.

Lees verder...

Kinderen aan de macht: Kinderraad

Tijdens het Timmerdorp zijn de kinderen de baas, dat weet iedereen inmiddels. Maar tot dusver waren het tóch de volwassenen die bedachten, wat er ging gebeuren, welke spellen gedaan werden, en wat het thema was van de week. Dat wordt dit jaar anders. Er komt namelijk een Timmerdorp Kinderraad!

Lees verder...

Timmerdorp voorlopig uitverkocht

Wow, dat ging snel! Vanochtend om 8.00 ging de ticketshop open en meteen was er een digitale stormloop op de tickets. Zoveel zelfs, dat het ticketsysteem de aanvragen eventjes niet aankon. Gelukkig was de storing snel hersteld.

Lees verder...

Timmerdorpgedicht 2015

Timmerdorp

We verzekeren de hut
met slechts tien spijkers
valt het dak dan bouwen
we alles weer op

Lees verder...

Timmerdorp Films

Wil je alvast weer een beetje in de stemming komen voor Timmerdorp 2016?

Kijk dan hier de De Timmerdorp Aftermovie en de Timmerdorp Timelapse terug.

Wij worden er nog steeds heel blij van, wat een sfeertje!

Lees verder...

Timmerdorp Aftermovies

Er waren natuurlijk al een boel leuke reportages op Radio, internet en TV verschenen over het Timmerdorp, maar tijdens de week liepen ook onze eigen Christel van der Ziel en Maarten de Vries rond om opnames te maken. En hier zijn de resultaten!

Lees verder...

Timmerdorpgedicht

Wil je spijkers slaan dan moet je kracht zetten
in fortalia bouwen ze bruggen tussen huizen
kan je klimmen op een glijbaan
had de wijk eerst nog geen naam

Lees verder...

Opening brug & Dorpsfeest

Morgen (vrijdag) is het dan zover: het Dorpsfeest van Timmerdorp Groningen. De kinderen willen dolgraag laten zien wat ze hebben gemaakt. En, voor het eerst mag je als papa, mama, opa, oma of broertje, zusje, vriendje het Timmerdorp in. Lees snel meer over de locatie en de tijden…

Lees verder...

Timmerdorpjournaals 2015

Timmerdorp 2015 was elke dag op TV! Nou ja, de computer dan. Er werd elke dag een Journaal gemaakt. Bekijk de journaals hier:

Journaal Dinsdag

Journaal Woensdag

Journaal Donderdag

Journaal Vrijdag

Lees verder...

Einde Ticketverkoop

LET OP: om 21.00 vanavond sluit de ticketverkoop via de website! Daarna kun je alleen nog kaarten kopen aan de deur, dinsdagochtend (12 augustus), vóór 9.00, contant en met gepast 25 euro (we hebben geen kassa of pin).

Lees verder...

Belangrijkste Spelregels

Op de locatie hebben we tijdens de week een aantal spelregels om het voor jezelf en de anderen leuk en veilig te houden. Hier nog even de belangrijkste spelregels voor het Timmerdorp op een rijtje. Kijk ook op de pagina Spelregels.

Lees verder...

Ingang terrein

Je kunt het terrein opkomen via de noordkant, via de nieuwe metalen steigerbrug over het Hoendiep. Lees in dit nieuwsbericht welke route je kunt nemen per fiets of auto.

Lees verder...

Slecht weer?

Het is nu prachtig zomers weer, en we hopen natuurlijk dat dat van 12-15 augustus ook zo is! Maar mocht het (tijdelijk) slecht weer zijn dan is er voldoende ruimte om te schuilen en op een andere manier vermaak te zoeken in het Zeefgebouw.

Lees verder...

Het Dorpsplein: een spel

Tijdens het Timmerdorp kunnen kinderen meedoen met een spel. Dat een dorp meer is dan alleen huizen, laten we de deelnemers tijdens deze dagen via een simpele spelvorm ervaren. Marleen zoekt nog mensen die het leuk vinden om dit spel met ons uit te werken.

Lees verder...

Toegang tot het Timmerdorp

Er zijn in totaal 250 bouwkaarten beschikbaar om mee te doen met het Timmerdorp. Een bouwkaart kost €25, hiermee heb je de hele week toegang tot het terrein. Is dit bedrag voor jou teveel? Neem dan even contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing zodat je mee kunt doen. Onze bedoeling is dat alle kinderen mee moeten kunnen doen met het Timmerdorp Groningen.

Lees verder...

Poster & Flyer

Onderaan dit bericht kun je een pdf downloaden van de poster van het Timmerdorp en de flyer voor vrijwilligers. Je kunt het Timmerdorp helpen door deze posters en flyers op te hangen in de buurt of door te sturen naar anderen. Ook het persbericht is beschikbaar.

Heb je een vraag over de poster, de flyer, of over het meehelpen? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees verder...

Persbericht Timmerdorp Groningen

Van 12 tot en met 15 augustus gaat er in Groningen voor de eerste keer een heus Timmerdorp komen. Op het Suikerunie terrein kunnen in de laatste week van de zomervakantie 250 kinderen komen timmeren, zagen en bouwen. Met elkaar bouwen ze in vier dagen een tijdelijk dorp van hout en spijkers.

Lees verder...

Eerste keer

Dit jaar wordt voor de eerste keer een Timmerdorp georganiseerd op het Suikerunie terrein in Groningen. Een geweldige industriele locatie waar tijdelijke bouw centraal staat de komende jaren. Van 12 tot en met 15 augustus gaan 250 kinderen er samen een tijdelijk dorp bouwen van hout en spijkers.

Lees verder...

Ticketverkoop gestart!

Vanaf nu kunnen kids van 7 tot en met 12 jaar een ticket kopen voor het Timmerdorp Groningen! Een ticket kost €25 en daarvoor krijg je op de eerste dag een bouwkaart. Met de bouwkaart krijg je van 12 tot en met 15 augustus toegang tot het terrein. Er zijn maar 250 kaarten, dus wees er snel bij. Koop je ticket hier.

Lees verder...

Meehelpen?

Wil je meehelpen om 250 kinderen een onvergetelijke week te geven? Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met opbouwen, begeleiden, zagen, animatie of afbouwen. Dus heb je een of meerdere dagen tijd van 11 – 16 augustus, doe mee! Je kunt je via dit formulier aanmelden.

Lees verder...